« april 2018 »

Fax (+32) 02 769 52 42

Het KMMA

G_Gryseels_20.JPG

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) heeft de faam een van de mooiste en indrukwekkendste Afrikamusea ter wereld te zijn. Sinds zijn oprichting in 1898 is de opdracht van het museum de collecties te bewaren en te beheren, wetenschappelijk onderzoek te verrichten en kennis naar het brede publiek te verspreiden via museale, educatieve en wetenschappelijke activiteiten.

Het KMMA neemt actief deel aan de duurzame ontwikkeling van Afrika en wil eveneens een centrum zijn voor ontmoetingen en reflectie over hedendaags Afrika en zijn problematiek.

Onze gevarieerde collecties hebben een grote wetenschappelijke waarde en zijn op tal van vlakken uniek. Momenteel worden grote delen van deze collecties gedigitaliseerd zodat ze toegankelijk worden voor onderzoekers overal ter wereld.

Het KMMA speelt eveneens een cruciale rol in talloze internationale projecten en netwerken waaraan het met zijn expertise en specifieke kennis een bijdrage levert. De wetenschappers van het KMMA hebben jaarlijks meer dan 300 wetenschappelijke publicaties op hun naam staan.

Momenteel zijn onze scholenwerking, activiteiten en collecties actief in het
Pop-up museum. Het museumgebouw zelf is immers gesloten voor een grondige renovatie. Die renovatie is dringend nodig, in de eerste plaats om een museum over het hedendaagse Afrika te worden in plaats van een koloniaal museum. Het Afrika van vandaag is immers heel anders dan vroeger, en dat moet ook tot uiting komen in de vernieuwde verhaallijn van het museum. Hoe de plannen van de renovatie er precies uitzien, ontdek je in de rubriek ‘Renovatie’ van deze website. Je krijgt er ook steeds up-to-date werfnieuws.

Tijdens de periode van renovatie blijft het wetenschappelijk instituut gewoon verder werken op de site.

Ik wens u via onze website een boeiend bezoek aan onze instelling !

Guido Gryseels
Algemeen Directeur

Voor meer informatie over onze instelling, lees onze jaarverslagen.

Document acties