Wegbeschrijving

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA)

Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren - België
Tel (+32) 02 769 52 11
Fax  (+32) 02 769 56 38

De site van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika bestaat uit verschillende gebouwen die verspreid liggen in het park van Tervuren.

Met de auto

Vanuit de richting Leuven-Luik

Neem de autosnelweg E40 in de richting van Brussel. Verlaat de E40 bij afrit 22 'Bertem' en volg de N3 (Tervuursesteenweg - Leuvensesteenweg) in de richting van Tervuren.
Na 4 km rijdt u Tervuren binnen: het museum ligt aan de linkerkant, de parking bevindt zich aan de rechterkant.

Vanuit Brussel

Volg de R0, de ring rond Brussel en neem afrit 'Tervuren'. U volgt de Tervurenlaan tot in het centrum van Tervuren. Aan het tweede rondpunt neemt u de Leuvensesteenweg (N3) richting Leuven. Het museum ligt aan de rechterkant en de parking aan de linkerkant.
of neem de Belliard Tunnel (N3), volg de Tervuursesteenweg tot aan het Vierarmenkruispunt. Neem vervolgens de Tervurenlaan. Aan het rondpunt, slaat u linksaf naar de Leuvensesteenweg. U volgt deze tot u het museum aan uw rechterkant ziet opduiken.

Vanuit Antwerpen of Gent

Op de ring rond Brussel (R0) neemt u de afrit Tervuren (N227). Sla linksaf en neem de Tervurenlaan (N3). Aan het rondpunt, slaat u linksaf naar de Leuvensesteenweg. U volgt deze tot u het museum op uw rechterkant ziet opduiken.

Vanuit Charleroi of Bergen

Op de ring rond Brussel (R0) neemt u de afrit Tervuren (N227). Sla linksaf en neem de Tervurenlaan (N3). Aan het rondpunt, slaat u linksaf naar de Leuvensesteenweg. U volgt deze tot u het museum op uw rechterkant ziet opduiken.

Met het openbaar vervoer

Vanuit de richting Leuven-Limburg of Luik

Als u vanuit Vlaams-Brabant of Limburg komt, neemt u best de trein tot Leuven. In het station van Leuven neemt u bus 317 (station Leuven-Brussel Noord) van De Lijn en stap af in Tervuren aan de halte vlak tegenover het museum. De snelbus 410 van De Lijn (Leuven- Brussel) stopt aan de terminus van de tram 44. 

Vanuit Brussel

Er zijn rechtstreekse treinen naar Brussel Centraal van uit zowat alle grotere Belgische stations. In Brussel Centraal neemt u Metro 1 in de richting van Stokkel tot aan de halte van Montgomery. Neem daarna tramlijn 44 tot aan het eindstation. De reistijd van Montgomery tot Tervuren bedraagt 22 minuten. Op weekdagen rijden er 4 trams per uur, in het weekend 3 trams per uur.
Het museum bevindt zich op 300m van de terminus van tram 44.

Vanuit Brussel luchthaven

Vanaf de luchthaven van Brussel (Zaventem) neemt u bus 830 van De Lijn (Machelen - Groenendaal), u stapt af in Tervuren Centrum en stapt dan nog 10 minuten tot aan het KMMA. De rit duurt ongeveer 24 minuten.

Meer informatie

Met de fiets

Indien u met de fiets naar het museum komt, vermijdt u best de N3 (Leuvensesteenweg). Dit is een zeer drukke weg en het fietspad is niet overal in goede staat.
Stel uw fietsroute samen via Fietsnet : http://www.fietsnet.be
(Kaarten van het toeristische fietsroutenetwerk - knooppuntensysteem- kan u ook bestellen bij de provincie Vlaams-Brabant : www.toerismevlaamsbrabant.be)


Document acties