« september 2017 »
september
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Activiteitenkalender

Vandaag

KMMA
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren - België
Tel. (+32) 02 769 52 11
Fax (+32) 02 769 52 42

 

Het renovatieproject

 

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) is niet enkel een museum maar ook een wetenschappelijk instituut met wereldfaam. Het hele instituut is verspreid op een campus van zeven gebouwen in het park.

De renovatie van het museumgebouw en de bouw van het nieuwe onthaalpaviljoen passen in een  masterplan voor de hele site waarbij ook de gebouwen waarin de wetenschappelijke afdelingen zijn ondergebracht worden herdacht. Om de collecties en de archieven te bewaren in de beste omstandigheden volgens hedendaagse normen, is er nood aan een nieuw gebouw. Nu over zes gebouwen verspreid, zullen die onderdak vinden in een nieuwe collectietoren.

De wetenschappelijke diensten, die vandaag in vier verschillende gebouwen zitten, worden op termijn gecentraliseerd. Alle huidige investeringen worden voortdurend getoetst aan dit globale masterplan op lange termijn.

Het Koloniënpaleis krijgt zijn publieksgerichte functie terug als congrescentrum, mediatheek en feestzaal.

 

masterplan

A. Koloniënpaleis
B. Directiepaviljoen
C. Museum
D. Stanleypaviljoen
E. RWO gebouw


H. Nieuw te bouwen onthaalpaviljoen
J. Nieuw te bouwen collectietoren

 

OPROEP KANDIDATEN

 

1. Oproep tot kandidaten voor de uitbating van een dienstenconcessie inzake de museumshop voor het vernieuwde Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA)
 

> Bekijk de oproep tot kandidaten op e-notification

> Oproep tot kandidaten voor de uitbating van een dienstenconcessie inzake de museumshop voor het
vernieuwde Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA)
(pdf, 92 KB)

 

2. Oproep tot kandidaten voor de uitbating van een dienstenconcessie inzake het Museum restaurant en de coffee corner voor het vernieuwde Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA)


> Bekijk de oproep tot kandidaten op e-notification

> Oproep kandidaten - uitbating dinstenconcessie - Museumrestaurant en coffee corner KMMA (pdf, 92 KB)

> Plannen oproep tot kandidaten (pdf, 1,6 MB)
 

 

LOPENDE MARKTSTUDIES

Sinds 1 december 2013 is het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) gesloten voor een grondige renovatie. De heropening van het museum is voorzien voor juni 2018.
Bij de heropening, verwacht het KMMA jaarlijks 250.000 bezoekers. Daarmee is het museum één van de topattracties in België en dé belangrijkste sterattractie in de Groene Gordel rond Brussel.
 

1. Marktstudie Outsourcing Bewaking

Het KMMA overweegt om in de komende maanden een oproep te lanceren tot kandidaten voor de outsourcing van de bewaking van de tentoonstellingszalen en van de site van het museum.

Met het oog op de voorbereiding van deze procedure en voor het opmaken van het bestek, wenst het KMMA de markt te verkennen en in contact te treden met bedrijven om te weten welke diensten kunnen worden aangeboden en welke mogelijkheden er bestaan van outsourcing.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zo snel mogelijk contact nemen met Dirk Verbist (dirk.verbist@africamuseum.be, (32) 474 53 24 29) om ideeën uit te wisselen.
De marktverkenning moet afgerond zijn vóór 28/02/2017. 2. Marktstudie Outsourcing Onderhoud

Het KMMA overweegt om in de komende maanden een oproep te lanceren tot kandidaten voor de outsourcing van het onderhoud van de tentoonstellingszalen en het onderhoud van de bureau’s.
                                                                                                                                                                                          
Met het oog op de voorbereiding van deze procedure en voor het opmaken van het bestek, wenst het KMMA de markt te verkennen en in contact te treden met bedrijven om te weten welke diensten kunnen worden aangeboden en welke mogelijkheden er bestaan van outsourcing.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zo snel mogelijk contact nemen met Dirk Verbist (dirk.verbist@africamuseum.be, (+32)474 53 24 29) om ideeën uit te wisselen.
De marktverkenning moet afgerond zijn vóór 28/02/2017.
 

3.Marktstudie Inrichting vergaderzalen


 Het KMMA overweegt om in de komende maanden een oproep te lanceren voor de inrichting van de voorziene vergaderzalen, zowel qua audio-visueel materiaal als meubilair.
                                                                                                                                                                                           
Met het oog op de voorbereiding van deze procedure en voor het opmaken van de bestekken, wenst het KMMA de markt te verkennen en in contact te treden met bedrijven om te weten welke diensten kunnen worden aangeboden en welke mogelijkheden er bestaan.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zo snel mogelijk contact nemen met Katia Dewulf (katia.dewulf@africamuseum.be, +32/475 65 44 30 om ideeën uit te wisselen.
De marktverkenning moet afgerond zijn vóór 30/06/17.

 

 

 

Document acties