Opendeurdagen in het Koninklijk Paleis

Van 22 juli tot 7 september 2014 opent het Koninklijk Paleis in Brussel opnieuw zijn deuren voor het grote publiek. Ook dit jaar is het thema Wetenschap en Cultuur op het Paleis.

De organisatie van de tentoonstelling 'Albert en Elisabeth. Een film van een koninklijk leven' werd toevertrouwd aan het Studiecentrum Oorlog en Maatschappij (CEGESOMA) in samenwerking met het Koninklijk Filmarchief (CINEMATEK)
en de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed.

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is er aanwezig met 8 objecten waaronder het foto-album van Koning Albert I en Koningin Elisabeth 'Notre voyage au Congo,
juin-août 1928'.

Ook het Gulden Boek van het Museum, aangelegd door Koning Albert I ter gelegenheid van de plechtige opening van het museum op 30 april 1910 en gehandtekend door verschillende prominente gasten, is er te bezichtigen.

Zoals ieder jaar is Technopolis ook aanwezig met de interactieve tentoonstelling  'Briljante Belgische breinen'. Tijdens deze expo worden een aantal noemenswaardige Belgische wetenschappers in de kijker gezet.

- Koninklijk Paleis, Paleizenplein, Brussel
- Van 22 juli tot 7 september 2014