« mei 2018 »
mei
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Activiteitenkalender

Vandaag

 

UNCENSORED

Activiteiten

horNL.jpg

kunstenaars  | praktische info  | activiteiten 

MUSEUM DWELLERS
Foto's van Jo Van de Vijver

Onze huisfotograaf Jo Van de Vijver stelt vanaf 23 september 2011 in het museumcafé en de Okapizaal een twintigtal foto’s tentoon die hij nam in de kelders van het museum. In die kelders staat een deel van de collecties, waaronder enkele duizenden opgezette dieren en dierlijke skeletten...lees verder

Praktische info
Van 23 september 2011 tot 31 augustus 2012
In het museumcafé en de okapizaal
Inbegrepen in een ticket voor het museum


 

OPEN JE OGEN. DOE-BOEKJE

Wil je met het hele gezin een bezoek brengen aan UNCENSORED? Terwijl de groten naar de audiogids luisteren, kunnen kinderen een deel van de tentoonstelling ontdekken aan de hand van  'Open je Ogen,' het doe-boekje voor een interactief museumbezoek.

Vanaf 8 jaar // 3 € i.p.v. 5 € (per betaalde audiogids krijg je voor het doe-boekje een korting van 2 €)


HET GEHEIM

12 oktober 2011
 Op12 oktober 2011 gaat de derde editie van Brussel (ver)telt, het festival van de vertelkunst, van start.
Voor deze editie kan je in het KMMA de collecties ontdekken met een verteller (Isabelle Prévost en Tom Van Outryve) en een gids.
Maak je klaar voor een parcours dat helemaal in het teken staat van geheimen, doorspekt is met bizarre en ongelofelijke verhalen, en verrassende anekdotes met onthullende informatie verweeft.

Praktische info
Voor gezinnen met kinderen (vanaf 8 jaar)
In het Nederlands om 14u30
In het Frans om 13u30 en om 15u30
Duur: 1 uur
Prijs: 1,5€ (gratis voor kinderen -12)
Reserveer je plaats via 02 769 52 46 of via reservations@africamuseum.be


NACHT IN HET MUSEUM

1 november 2011 - 30 april 2012

Voor het museum sluit, bieden wij aan klassen van het 5e en 6e lager onderwijs de mogelijkheid om een nacht in het museum door te brengen.
Met een zaklamp in de aanslag ontdekken de kinderen de museumzalen en de kelders van het museum. Dieren, maskers en beelden komen tot leven. Een Congolese mama zorgt voor een onvergetelijk avondmaal. Onder het wakend oog van de nachtwakers, brengen ze de nacht door in het dorpje Nianga.

Praktische info
Voor klassen van het 5de en 6de leerjaar.
De overnachting zal plaatsvinden tussen 1 november 2011 en 30 april 2012.
Uiterste inschrijvingsdatum is 13 oktober 2011. Op 14 oktober worden 10 klassen uitgeloot
€ 20 per persoon (bezoek aan het museum, activiteiten in het dorp, avondmaal en ontbijt)
Inschrijving : Download het inschrijvingsformulier (43 Kb) of vraag het bij de dienst Reserveringen op het nummer 02 769 52 46.


NOCTURNE BRUSSELSE MUSEA

24 november 2011
Ook in 2011 vrolijken de Nocturnes van de Brusselse musea uw lange herfstavonden op.
Op donderdag 22 september en 24 november 2011 is het de beurt aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.    
Op het programma staan geleide bezoeken aan de topstukken van het museum en minirondleidingen Tour d’Amour / Coups de Coeur waarbij de gidsen je hun lievelingsvoorwerpen tonen. Daarnaast kan je deelnemen aan een djembé-initiatie met de navigatiekaart. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan de expo UNCENSORED met audiogids.

Praktische info
Op donderdag 24 november 2011
Van 17u00 tot 22u00
3 € (1,5 € voor kinderen en jongeren -26)

Meer informatie over de Nocturnes van de Brusselse musea op www.nocturnesvandebrusselsemusea.be.


 

ONTDEK HET MUSEUM VAN KELDER TOT ZOLDER

Themarondleiding architectuur
Volg als eerste het nieuwe museumparcours in het oude gebouw, dat je meeneemt van de kelders tot de zolders! Ontdek de perspectieven en de eigenheid uit het oorspronkelijke ontwerp van 1910 door architect Charles Girault en hoe de renovatiearchitect, Stéphane Beel, deze weer wil blootleggen.
Hoe kreeg de site in Tervuren, ooit het domein van de hertogen van Brabant, haar huidige bestemming? Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Praktische info
Zondag 16 oktober 2011 om 15u00 • duur: 2u00 • 4 € (+ toegangskaartje museum)
Of op aanvraag // duur: 2u00 • max. 15 deelnemers • 80 € (+ toegangskaartje museum) op weekdagen; 90 € (+ toegangskaartje museum) in het weekend.


ZONDAGSPECIAL

Zondag 26 februari 2012 - voor iedereen

Nog maar enkele maanden te gaan en het museum sluit zijn deuren. Kom op de laatste zondag van de krokusvakantie nog eens genieten van het museum anno 2011 bij tal van activiteiten!
Er zijn demonstraties gumbootdans - een lichaamspercussiedans ontstaan in de mijnen van Johannesburg -  en sabar, een populaire muziek-en dansstijl uit Senegal, bekend onder andere door Youssou N’Dour. Maak kennis met Afrikaanse instrumenten in de familieworkshop ‘Rhythm Session’ en ontdek hoe deze instrumenten de wereldmuziekpodia veroverden.
In de rondleidingen ‘Het museum van kelder tot zolder’ wordt de architectuur van het museum uit de doeken gedaan en volg je als eerste het toekomstige museumparcours. Apollinaire en Kristien nemen je mee voor een ontroerende en meeslepende verhalentocht met woord, zang en dans. Mama Leona kookt en knutselt à l’africaine en voor de allerkleinsten is er een verhalen- en speelstudio.
Met een audio-gids (voor de groten) volg je het parcours van de tentoonstelling UNCENSORED waar de geheimen van het museum ontsluierd worden en met het doe-boekje ‘Open je Ogen’ speurneuzen de kinderen overal rond.
Dit alles in het decor van de zalen van het museum. En als je goed kijkt, zie je er de eerste tekenen al van de restauratie van het oude gebouw: proefopstellingen met de oorspronkelijke vitrinekasten, onderzoek naar de originele kleuren van het museum, blootleggen van overschilderde decoratieve motieven,...

Praktische info
Zondag 26 februari 2012 van 10u00 tot 18u00
Raadpleeg het volledige programma (pdf)


CARTE BLANCHE AAN…

Voor volwassenen
Of het nu uit melancholie of vanuit een kritische blik is, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika laat weinig mensen koud. Gedurende de laatste maanden voor de sluiting van het museum nemen enkele bekende mensen de micro in de hand en delen met het publiek hun pittige bedenkingen over het ‘Afrikamuseum’ of het ‘Museum van Tervuren’, zoals het museum vaak genoemd wordt. Terwijl ze rondwandelen in de tentoonstellingszalen  fantaseren ze over de toekomst van het museum. Speakers’ corner in het museum!

Praktische info
Elke zondag tijdens de maand maart, van 15u00.
Namen bekend vanaf januari 2012
Meer info over Carte Blanche
 


 website UNCENSORED:

:http://uncensored.africamuseum.be

 

 

Document acties