Erfgoeddag: Thuis in het AfricaMuseum?

Op zondag 21 april is het Erfgoeddag 2024. Dit jaar staat het thema ‘thuis’ centraal. Je bent welkom in het AfricaMuseum voor familieactiviteiten en een concert. 

""

Familieactiviteiten

De hele dag door (10.00 tot 18.00u) kan je met (klein)kinderen een droomstad knutselen. Deze en andere doe-activiteiten rond het thema ‘thuis’ maken er gegarandeerd een geslaagde familie-uitstap van. 

Concert met Afrikaanse hits

Van 16.00 tot 17.00u treden muzikanten van het AfricaMuseum op. Al gehoord van Miriam Makeba of Papa Wemba? Danste je al op Jerusalema? Kom thuis in de wereld van Afrikaanse hits die behoren tot het muzikaal erfgoed van verschillende landen in Afrika. 

Wat is Erfgoeddag?

Elk jaar op de eerste zondag na de paasvakantie is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Erfgoeddag richt zich op het cultureel erfgoed. Het is een initiatief van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen. Elk jaar doen honderden musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen en talloze andere erfgoedorganisaties mee. Jaarlijks groepeert Erfgoeddag alle activiteiten rond een bepaald thema. In 2024 is het thema ‘thuis’. 

AfricaMuseum

Leuvensesteenweg 13

3080 Tervuren

Het concert vindt plaats in het auditorium.

Uur

Familieactiviteiten: doorlopend van 10.00 tot 18.00u

Concert: van 16.00 tot 17.00u

Angeböte für
Families met kinderen (vanaf 4 jaar) en individuele bezoekers
Sprache
Familieactiviteiten zijn in Nederlands, Frans en Engels
Tarif

Familieactiviteiten: toegangsticket van het museum (gratis voor kinderen -18 jaar)

Concert: gratis