Toegankelijkheid

De fysieke en sociale toegankelijkheid is een prioriteit voor het museum.

• Het AfricaMuseum is volledig toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit
    • In het onthaalpaviljoen: liften zorgen dat iedereen op alle verdiepingen geraakt
    • In het gerenoveerde museum: de oude wenteltrappen werden vervangen door plateauliften
    • De sanitaire ruimtes zijn aangepast.

• Het AfricaMuseum biedt rolstoelen en looprekken. Deze worden bij de receptie aangevraagd of van tevoren gereserveerd (reservations@africamuseum.be).

• Op inhoudelijk vlak wordt de informatie gegeven op verschillende niveaus van complexiteit.

• Speciale tarieven worden voorzien voor minder begoeden.

Dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen konden heel wat bijkomende initiatieven genomen worden op vlak van toegankelijkheid.

Vestiaires :

• Op de verdieping -2 van het onthaalpaviljoen staan lockers ter beschikking.
  • Omdat het museum erg groot is, raden we u sterk aan hier gebruik van te maken zodat u op een meer comfortabele manier kan  genieten van uw bezoek.
  • Om de lockers te sluiten heeft u een stuk van 0,50 of 1 €.nodig. Dit krijgt u automatisch terug bij het openen van de locker.