Oproep aan families – Thuis in het AfricaMuseum?

Waar voel jij je thuis? In de drukte van de stad of liever rustig in de natuur? In België of in het buitenland? Is het een plek waar je jezelf kan zijn en waar ruimte is voor vrolijke, grappige en droevige verhalen?

""

Op zondag 21 april is het Erfgoeddag 2024 . Op die dag vertellen families in het AfricaMuseum een persoonlijk verhaal over het thema ‘Thuis’. Het verhaal heeft een link met (Centraal-)Afrika. Wil jij met jouw familie een verhaal vertellen? Stuur dan een bericht waarin je je familie kandidaat stelt. Dit kan via mail of whatsapp. 

Wat is Erfgoeddag?

Elk jaar op de eerste zondag na de paasvakantie is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Erfgoeddag richt zich op het cultureel erfgoed. Het is een initiatief van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen. Elk jaar doen honderden musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen en talloze andere erfgoedorganisaties mee. Jaarlijks groepeert Erfgoeddag alle activiteiten rond een bepaald thema. In 2024 is het thema ‘Thuis’. 

Wil je deelnemen? 

Op Erfgoeddag kan jouw familie een persoonlijk verhaal komen vertellen in het AfricaMuseum. Hou zeker rekening met volgende zaken: 

•    Jouw familie hoeft niet per se het AfricaMuseum al bezocht te hebben. 
•    Stuur vóór maandag 18 maart 2024 een voorstelling van jouw familie en leg uit waarom je wil deelnemen. Dit kan via een mail naar nadia.nsayi.madjedjo@africamuseum.be of een video naar het whatsappnummer 0479 51 68 98. Vergeet niet de naam van jouw familie te vermelden. 
•    Jouw familie is bereid om een persoonlijk verhaal rond het thema ‘Thuis’ voor te bereiden. Het verhaal wordt verteld in een zaal van het museum en heeft een link met (Centraal-)Afrika, bijvoorbeeld de landen Congo, Rwanda of Burundi. 
•    Jouw familie is vrij om op zondag 21 april het verhaal in het Nederlands te vertellen.
•    Jouw verhaal is toegankelijk voor families en bezoekers vanaf zes jaar.
•    Jouw verhaal mag niet oproepen tot discriminatie, racisme of afrofobie en moet voldoen aan de ethische code van het AfricaMuseum.

Een jury van het AfricaMusem zal drie families kiezen. Alle families die een bericht stuurden, worden gecontacteerd ten laatste op 25 maart. Medewerkers van het museum helpen de drie families om hun activiteit voor te bereiden. 
 

Deelname op Erfgoeddag 21 april 2024
Info

Heb je nog vragen?

Indien je vragen hebt over deze oproep, kan je contact opnemen met:

Nadia Nsayi, verantwoordelijke culturele programmatie, Dienst Publiek & Partners
E-mail : nadia.nsayi.madjedjo@africamuseum.be
GSM: 0474 84 53 64