Het park

Het is een aanrader om het museumbezoek te combineren met een picknick, een wandeling of fietstocht in het mooie park van Tervuren.

het park
  • Het Warandepark is 205 ha groot en was ooit het jachtgebied van de hertogen van Brabant.
  • Het park is een domaniaal bos, als park aangelegd, dat twee van elkaar gescheiden dalen omvat.
  • Voor het park bevindt zich een Franse tuin met vijvers, bloembedden en beelden, die uitloopt op een reeks vijvers die hun water ontvangen van de Voer.
  • Het is een van de Vlaamse toegangspoorten tot het Zoniënwoud. Een deel van het Zoniënwoud is erkend als Unesco werelderfgoed.
  • Het bos zelf is het leefgebied van heel wat dieren. Niet alleen eekhoorns en konijnen kunnen soms van heel dichtbij gezien worden, maar  steeds vaker kan je ook een vos spotten. De nijlgans en de halsbandparkiet zijn echte Afrikaanse ambassadeurs van het Park en kunnen het hele jaar door gezien en vooral gehoord worden. De boomklever, de witte kwikstaart en de tjiftjaf (in de lente en de zomer) zijn vaste gasten en wie heel vroeg of laat ’s avonds het Park bezoekt maakt veel kans, vooral in de winter, de bosuil te horen roepen. 
     

Het park van Tervuren biedt tal van mogelijkheden tot wandelen en fietsen:

Alle wandel- en fietsroutes staan beschreven in de wandelbrochure van Tervuren die verkrijgbaar is op het Toeristisch bezoekerscentrum.

 

Herdenkingsmonument door Tom Frantzen, The Congo I presume?