Biodiversiteit door onze parken en bossen

Geleide wandeling
""

Op zondag 19 juni 2022 is de Parkenparade te gast in het AfricaMuseum. 
Op een begrijpbare manier krijgen de bezoekers meer te weten over de Afrikaanse tropische bomen, wat een xylotheek is en wat hiermee wordt gedaan. Terloops kijken ze naar de biodiversiteit in het tropisch regenwoud en welk effect de klimaatverandering heeft op de groei van de tropische bomen.

Een harmonisch park- en bosbeheer garandeert ons dat onze kinderen evenveel van onze rijke natuur zullen kunnen genieten als wij vandaag de dag. Maar het beheer van zoveel groen is een permanente evenwichtsoefening tussen de diverse facetten van de open groene ruimten.

Daarvoor is een aangepast beheer nodig, gericht op de toekomst, waarbij de biodiversiteit permanent wordt bewaakt. 

Tijdens een wandeling maken de deelnemers kennis met de meest typerende dieren en planten in het Park van Tervuren en het Bos Ter Munt. Ze gaan samen op zoek naar geschikte habitatbomen voor kleine dieren waaronder de vleermuizen, de amfibieën en de kevers. De natuurgidsen staan ook even stil bij onze bossen als koolstofopslagplaatsen; de “koolstof hotspots” genaamd.

Deze activiteit kadert in de Parkenparade, een evenement waarbij Toerisme Vlaams-Brabant de vele tuinen en parken die onze provincie rijk is in de kijker zet.

 

 

10:00 en 14:30

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Vertrek aan het onthaalpaviljoen

Doelgroep
Alle leeftijden
Taal
Nederlands
Prijs

Gratis