Leesgroep met Dalilla Hermans

9 maart 2022 - 19u30

Tot 6 maart 2022 loopt in het AfricaMuseum de expo ‘Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd’. De expo heeft bijzondere aandacht voor racisme. In het kader de tentoonstelling lanceert het museum een leesgroep rond het boek I (2020, Borgerhoff & Lamberigts) van Dalilla Hermans. Het boek is beschikbaar in de boekhandel of in de bibliotheek. 

Op woensdag 9 maart 2022 om 19u30 vindt een online bijeenkomst van de leesgroep plaats om het boek te bespreken in aanwezigheid van de auteur. 

Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

In 2014 schreef Dalilla Hermans een open brief over racisme met als titel "Ik ben het beu om te doen alsof het allemaal wel meevalt". Haar brief ging viraal en Dalilla werd een van de meest inspirerende en constructieve stemmen in het debat over racismebestrijding. Meer dan vijf jaar lang heeft ze op de barricades gestaan en dat eist zijn tol, want die jaren gingnen gepaard met heel wat tegenwind. Met dit boek wil Dalilla Hermans nog enkele laatste woorden kwijt over het thema. Daarna wil ze de microfoon liever doorgeven. Laat dit boek een handleiding zijn voor al wie de handschoen wil opnemen, een aanmoediging voor wie dit gigantische probleem in de ogen durft te kijken. Of voor wie zich afvraagt hoe het voelt om op en achter de barricade te staan. Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme toont het lelijke gezicht van racisme in Vlaanderen, waarvan we hoopten dat het al lang verdwenen zou zijn. Dit is Dalilla Hermans slotstuk... in principe. 

Wie is de auteur?
Dalilla Hermans is geboren in Rwanda en schreef in 2014 een tekst over haar ervaringen met racisme in Vlaanderen. Sindsdien verdiept ze zich in het thema. Ze schreef een boek over haar levenspad dat in 2017 uitkwam bij Manteau: Brief aan Cooper en de wereld. In 2018 leverde ze een bijdrage aan de bloemlezing Zwart (Atlas Contact) en kwam haar kinderboek Brown Girl Magic (Davidsfonds Infodok) met illustraties van FatinhaRamos uit. In 2019 volgde er een psychologische thriller Black Out, uitgegeven door Horizon. Daarnaast is ze ook vaste columnist bij De Standaard. In februari 2020 maakte Dalilla Hermans met Her(e) haar debuut als theatermaker. 

Inschrijven is verplicht via mail: nadia.nsayi.madjedjo@africamuseum.be

 

 

 

Om 19u30

Online

Duur
1u30
Doelgroep
Max. 20 personen
Info

De plaatsen zijn beperkt.
Inschrijven is verplicht via mail: nadia.nsayi.madjedjo@africamuseum.be