Bilili ya Lobi

Artistiek project van Arno Luzamba Bompere
""

03/02/2022 > 06/03/2022 : installatie van de kunstenaar in de permanente expo van het museum.
05/03/2022 > 06/03/2022 : de kunstenaar zal aanwezig zijn om zijn werken toe te lichten.

 

In het kader van de expo Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd lanceerde de afdeling Educatie & Cultuur een oproep  om culturele en educatieve projecten in te dienen. 
Acht projecten werden geselecteerd. Zij krijgen van het AfricaMuseum (financiële) ondersteuning voor specifieke activiteiten in het kader van de expo.

Bilili ya lobi (Schaduwen van gisteren en morgen) is een project over de geschiedenis en de herinnering van universele en koloniale tentoonstellingen. Dit project stelt een dialoog tussen verleden en het heden voor.
De grondstof voor zijn schilderijen, foto's, video's, installaties en performances vindt hij in archieven. Hij geeft archieffoto's een nieuw leven als silhouetten (of zijn het spoken?) van mannen en vrouwen. 

 

Arno Luzamba Bompere is een beeldend kunstenaar uit de Democratische Republiek Congo. Hij woont en werkt in Straatsburg. Luzamba is afgestudeerd aan de Académie des Beaux-arts in Kinshasa en aan de Haute École des Arts du Rhin in Straatsburg. In zijn artistieke benadering verkent hij verschillende onderwerpen zoals identiteit, het lichaam, reizen, wereldnieuws, mensentuinen, geschiedenis en geheugen. 

 

 

 

 

 

14u00-17u00: meet and greet

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Prijs

Gratis met toegangsticket museum of met combi-ticket om ook de tijdelijke expo te bezoeken.