Een dierencollectie anno 2023?

Erfgoeddag op 23 april 2023

Op zondag 23 april kan je in het AfricaMuseum deelnemen aan enkele interactieve rondleidingen voor families en volwassenen in het kader van de Erfgoeddag.

Rondleidingen voor volwassenen

Rondleidingen voor families

Een dierencollectie in het AfricaMuseum anno 2023

Opgezette dieren in een museumzaal… dat vraagt om een kritische reflectie. Die krijg je op 23 april tijdens een rondleiding in de zalen Landschappen en Biodiversiteit en in de Krokdillenzaal van het AfricaMuseum. Het historisch perspectief van de dierencollectie wordt belicht en je verdiept je in de evolutie van visies en overtuigingen omtrent het verzamelen van dieren. De gids biedt op die manier elementen aan om zelf een oordeel te vormen.

Duur: 1u00
Wanneer? 11u00, 13u00 &14u30

De dierencollectie ontrafeld (vanaf 7 jaar)

Wat doet die grote savanneolifant in het AfricaMuseum? Hoe kwamen hij en de andere dieren daar terecht en hoe ging de taxidermist te werk? Hoe passen de koereiger en de mestkever in zijn ecosysteem? Wie kan dat natuurlijk evenwicht grondig verstoren? Al deze en nog vele andere vragen worden tijdens een interactieve familierondleiding in de zalen Landschappen en Biodiversiteit op een speelse manier beantwoord. 

Duur: 45 min.
Wanneer? 14u15 &16u30

Lisap’ónge! Ónge! (vanaf 5 jaar)

In veel verhalen uit Centraal-Afrika lijken dieren op mensen. Ook zij hebben hun kwaliteiten en gebreken. De schildpad is misschien wel traag, maar ook slim. De olifant staat symbool voor kracht en gezelligheid; de hyena voor domheid, gulzigheid en haast. Benieuwd welke dieren in ons verhaal de hoofdrol spelen? Kom dan zeker meeluisteren op zondag 23 april.

Duur: 15 min
Wanneer? NL: 15u30 & 16u00

 

 

 

Vooraf inschrijven is verplicht!  

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13 - 3080 Tervuren

Doelgroep
Volwassenen & families
Deelnemers
max. 15
Taal
Nederlands of Frans
Prijs

Gratis mits betaling van het toegangsticket.