De Zaak Zwarte Piet

1ste Feest van Sinterklaas en ...

Het AfricaMuseum, Belgïk Mojaïk en source Plurielle organiseren een inclusief en egalitair Sinterklaasfeest dat sociale cohesie en gelijke kansen aanmoedigt, naar een origineel idee en een oorspronkelijke geschiedenis. 

 

""

 

Tijdens het weekend van 30.11 et 1.12 kan je:

  • luisteren naar het echte verhaal van Sint-Nikolaas van Myra en ...
  • het feestliedje aanleren;
  • de hoofdpersonages ontmoeten;
  • en vrolijk te eindigen met een fotosessie en  kadootjes.

Dit week-end in het AfricaMuseum is het 2de luik van de trilogie De Zaak Zwarte Piet waarvan het 1ste luik een lezing was in BOZAR op 18 november, en het 3de luik een ontmoeting in Café K(C)ongo op 7 december 2019.

> Bekijk het volledige programma van de Zaak Zwarte Piet

 

Het event is een initiatief van Belgïk Mojaïk, een Brusselse vereniging die in 2013 opgericht werd. Ze maakt gebruik van pedagogische tools en acties om culturele antropologie en kunstgeschiedenis in te zetten ten dienste van sociale cohesie, onderwijs, burgerschap en gelijke kansen. 

Belgïk Mojaïk ligt ook aan de oorsprong van het project YouMOJA!|Dekoloniale Ontmoetingen, dat tot doel heeft discriminerende sociale feiten op te pikken en te analyseren, stereotypen die ermee gepaard gaan te deconstrueren, gedragswijzigingen teweeg te brengen, en zo gelijkheid van kansen, sociale cohesie, openheid voor de andere en samen cultuur maken aan te moedigen. De eerste editie van het project richt zich op het personage van Zwarte Piet.

 

In aanwezigheid van Sinterklaas en …
De vertellers zijn Aline Bosuma, Audrey Boucksom, Stéphanie Ceulemans, Apollinaire Djouomou, Jan Haegeman en Katrien Van Craenenbroeck.
 

 

 


 

11:30, 13:00, 14:00; 16:00

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

Duur
1u30
Doelgroep
Families
Taal
Frans & Nederlands
Prijs

Gratis met toegangsticket museum


Logo Belgik Mojaïk


Logo Source Plurielle