Stop Filming Us: Belgische première & live debat

met regisseur Joris Postema en Ganza Buroko

Kan een westerse filmmaker iets van waarheid vangen over de Democratische Republiek Congo? Of veroorzaken westerse ‘goede bedoelingen’ alleen maar schade en frustratie?

""

De film

Regisseur Joris Postema geeft het woord aan jonge artiesten uit Goma, een stad in het oosten van de DRC waar de economie wordt gedomineerd door westerse ngo's. Hun kritische reflectie op westerse beeldtaal vormt de rode draad doorheen deze  documentaire.

 

Het debat

Meteen na de online vertoning  volgt een debat met regisseur Joris Postema, Ganza Buroko, Nelson Makengo, Renzo Martens en KMMA-antropologe Bambi Ceuppens. Het debat wordt geleid door journaliste en curatrice Wendy Bashi.

Met:

  • Wendy Bashi, moderator, van Congolese afkomst, woont in België.
    Wendy is journaliste en curatrice. Ze behaalde een masterdiploma in Informatie en Communicatie aan de universiteit van Luik, en een diploma in "Making TV News" van Thomson Reuters. Wendy werkt sinds mei 2017 voor de afdeling Franstalig Afrika van Deutsche Welle. Ze is auteur van verschillende audiovisuele en radiodocumentaires en reportages uitgezonden op TV5Monde.
  • Joris Postema (cineast)
  • Ganza Buroko (cultuurmedewerker Yole!Africa)
  • Bambi Ceupens (antropoloog, KMMA)
  • Nelson Makengo (cineast en fotograaf)
  • Renzo Martens (kunstenaar en cineast)

 

Stop Filming Us zou op 21 maart 2020 in preview aan het publiek worden getoond en vervolgens in het museum. De pandemie COVID-19 besliste anders. Het AfricaMuseum stelde aan het productiehuis DOXY Films voor om een webinar te organiseren: presentatie van de film in Belgische première, gevolgd door een live debat.

 

Met de technische ondersteuning van  
2015-logo-2000%20storycatchers.jpg

Film: 17:00-18:30 - Debat: 18:30-19:30

Online

Doelgroep
Volwassenen
Deelnemers
Wendy Bashi, Joris Postema, Ganza Buroko, Nelson Makengo, Renzo Martens, Bambi Ceuppens
Taal
Frans
Prijs

Gratis

Info

De documentaire en het debat blijven online beschikbaar tot 1 mei 2020, 17u, via de bevestigingsmail van uw inschrijving.

 

Met dank aan CBD_logo_NL_RGB.jpg