Bushmeat

The culture and economy of eating wild animals in Central Africa

MuseumTalks

Theodore Trefon

De jacht op wilde dieren is een blijvend fenomeen in Centraal Afrika, gedreven door een snelle bevolkingsgroei in de steden, een culture gehechtheid en economische opportuniteiten. Ondanks de inspanningen van donateurs, onderzoekers, conservatoren en nationale regeringen om het aanbod, de vraag en de consumptie te verminderen, gaat de uitroeiing van wilde dieren in de wouden van de regio verder.

""

 

Over de spreker

Theodore Trefon voert onderzoek rond milieubeleid en politieke economie aan het departement Aardwetenschappen van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Hij publiceerde o.a. de boeken Congo’s environmental paradox: Potential and predation in a land of plenty (2016) en Congo masquerade: The political culture of aid inefficiency and reform failure (2011).

 


MuseumTalks

Maandelijkse afspraak in het museum voor een boeiende lezing over een onderwerp uit de permanente tentoonstelling! Ontdek het museum achter de schermen en leer meer over het werk van de wetenschappers en de samenwerkingen met Afrikaanse kunstenaars.

> Alle MuseumTalks

 

12.30 - 13.30 u

Meeting Room 1, niveau -1 van het onthaalpaviljoen (gebouw A op het plan)

Taal
In het Engels
Prijs

Gratis