Have the Lungs of our Planet been pushed to their limits?

MuseumTalks

Wannes Hubau

Intacte tropische bossen hebben in het begin van de jaren 2000 15% van onze CO2-uitstoot opgevangen en opgeslagen in hout en andere vormen van biomassa. De capaciteit van de Amazonewouden om koolstof uit de atmosfeer op te vangen neemt echter af. In deze MuseumTalk ontdekken we hoe de 'koolstofput' van de Afrikaanse tropische wouden evolueert en of we 'De Longen van onze Planeet' tot het uiterste hebben gedreven.

 

""

 

Over de spreker

Wannes Hubau verkent hoe de tropische Afrikaanse vegetatie reageert op klimaatveranderingen in verschillende periodes. Hij behaalde zijn doctoraat in 2013 aan de Universiteit Gent en deed postdoctoraal onderzoek aan de Universiteit van Leeds, de dienst Houtbiologie van het AfricaMuseum en de Universiteit Gent. Hij leidde veldexpedities in vier Afrikaanse landen (Liberia, Ghana, Kameroen, DR Congo).

 


MuseumTalks

Maandelijkse afspraak in het museum voor een boeiende lezing over een onderwerp uit de permanente tentoonstelling! Ontdek het museum achter de schermen en leer meer over het werk van de wetenschappers en de samenwerkingen met Afrikaanse kunstenaars.

> Alle MuseumTalks

 

12.30 - 13.30 u

Foyer, niveau -1 van het onthaalpaviljoen (gebouw A op het plan)

Taal
In het Engels
Prijs

Gratis