Rondleiding in de tijdelijke expo 'Europa, Oxalá'

33

De expo Europa, Oxalá stelt werken tentoon van 21 Europese kunstenaars. Hun families zijn afkomstig uit de voormalige kolonies. Deze kunstenaars, geboren en getogen in een postkoloniale context, stellen elk een reflectie voor over hun erfgoed, herinnering en identiteit.

Hoe verwerken ze de herinneringen van hun (voor)ouders over het koloniale verleden? Welke plaats geven zij, als tweede en derde generatie, vandaag aan de koloniale erfenis? Hoe zien ze de toekomst van een postkoloniaal Europa tegemoet?

Het AfricaMuseum laat groepen volwassenen kennismaken met hedendaagse kunst en artistieke reflecties. De rondleiding met een gids heeft aandacht voor herinnering en identiteit, maar geeft evenzeer ruimte aan input en interpretaties vanuit de groep.

Daarnaast biedt het museum een interactieve rondleiding aan voor leerlingen vanaf de tweede graad middelbaar, waarbij de focus ligt op het onderzoeken van begrippen als 'identiteit' en herinnering. De jongeren worden aangemoedigd om in kleine groepjes hedendaagse kunstwerken van naderbij te bekijken en aan elkaar te presenteren. Deze activiteit is precies op maat van leerlingen uit het KSO, maar past ook in de lessen artistieke opvoeding, geschiedenis en wereldburgerschap.

 

 

 

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13 - 3080 Tervuren

Duur
1u30
Doelgroep
vanaf 14 jaar
Deelnemers
Volwassenen: max. 15 - Scholen: max. 24
Taal
Nederlands, Frans of Engels
Prijs

€ 90