Residentie van Nada Tshibwabwa

14 februari - 7 mei 2022
""

François Mutamba Tshibwabwa, alias Nada Tshibwabwa, is geboren in 1990 in Lubumbashi (DRC). Hij is kunstenaar en muzikant, wonend en werkend in Kinshasa en in Sau, op het Bateke-plateau, waar hij gedeeltelijk is gaan wonen. Zijn bijzonder werk is gebaseerd op materialen die hij in de straten van Kinshasa vindt. Hij maakt er maskers, robots of kostuums voor performances mee. Hij is ook een getalenteerd tekenaar en schilder en wil zijn kennis graag doorgeven aan de jongere generatie.

Zijn hobbelig parcours heeft van hem een volleerd kunstenaar gemaakt die impliciet boodschappen weet over te brengen over de kwalen van de maatschappij waarin we leven. Hij toonde zijn werk al op verschillende festivals en in diverse culturele centra, voornamelijk in Kinshasa. Bovendien zijn zijn werken onlangs opgenomen in verschillende tentoonstellingen over de hele wereld.

Het AfricaMuseum (Tervuren, België) heeft Nada Tshibwabwa uitgenodigd voor een residentie van 14 februari tot 7 mei 2022 rond het thema "ecologische kennis" in het kader van het Europese project Taking Care.

 

Co-funded by the Creative Europe programme of the European UnionTaking Care website