Prudence Nsengumukiza

Journalist in residentie

28 augustus - 26 september 2021

""

Prudence Nsengumukiza (31) is een Rwandese beroepsjournalist die in 2014 een rechtendiploma heeft behaald aan de Universiteit van Rwanda. Hij heeft ook een diploma in de rechtspraktijk, dat hij in 2021 behaalde aan het Institute of Legal Practice and Development.

Hij werkte van 2012 tot 2016 voor Radio Salus, een radiozender van de Universiteit van Rwanda. Nu werkt hij als journalist voor verschillende platforms van Kigali Today: KT Press (website in het Engels), KT Radio en Kigali Today (website in het Kinyarwanda).

Zijn belangrijkste verantwoordelijkheden bij Kigali Today zijn het schrijven van artikels over geschiedenis en cultuur, en juridische verslaggeving: hij rapporteert over gerechtelijke uitspraken, juridische trends, mensenrechten, nationale en internationale wetten. Hij is ook content creator, produceert documentaires over verschillende onderwerpen als scenarioschrijver en verteller.

Naast beroepsjournalist is Prudence advocaat, gespecialiseerd in het opstellen van juridische teksten, vennootschapsrecht, contractbeheer, het opstellen van administratieve documenten, internationaal recht, arbeidsrecht en intellectuele eigendom, en heeft ervaring in onderhandelen en adviseren over geschillenbeslechting.

Prudence is lid en juridisch adviseur van AJSPOR (Rwanda Sport Journalist Association) en officieel vertegenwoordiger van de Duitse non-profitorganisatie MIGRATION HEUTE in het Grote Merengebied (Rwanda, Burundi, Tanzania, Kenia, Uganda, Zuid-Soedan en DRC).

Prudence Nsengumukiza: "Mijn doelstellingen tijdens deze residentie in het AfricaMuseum zijn:

  • Experten ontmoeten om zijn netwerk uit te breiden in het kader van het ondersteunen van het behoud van Afrikaans erfgoed.
  • Ervaring opdoen met het verzamelen van informatie in verband met musea en verslaggeving over wetenschappelijk onderzoek.
  • Rwandezen en andere Afrikanen wegwijs maken in de geschiedenis van Afrika tijdens de koloniale periode en in de activiteiten van het AfricaMuseum voor het behoud van het Afrikaanse erfgoed.
  • Rwandezen en andere Afrikanen aanmoedigen het AfricaMuseum te bezoeken."

 

 

Artikels gepubliceerd in het kader van de residentie: