La Réserve de Biosphère de Luki en RD Congo

Laboratoire vivant de recherche sur les écosystèmes forestiers

MuseumTalks

Bhely Angoboy Ilondea

Het biosfeerreservaat van Luki, een overblijfsel van het Mayombewoud, herbergt een belangrijk natuurlijk kapitaal. Sinds 1937 werden er experimenten uitgevoerd op het gebied van tropische bosbouw, bosbeheer, bosecologie, klimatologie, monitoring van de groei en fenologie van bomen, gedrag van boomsoorten en verrijking van de savanne met bossoorten. De meeste van deze experimenten zijn nog steeds aanwezig en hebben een hoge wetenschappelijke waarde gekregen vanwege hun lange looptijd. Zij zijn vandaag een belangrijke referentie voor studies over de wouden van het Congobekken in de context van de klimaatverandering.

""

Over de spreker

Bhely Angoboy Ilondea is onderzoeker aan het Institut National pour l'Etude et la Recherche Agronomiques (INERA) in de Democratische Republiek Congo. Hij werkt al meer dan 10 jaar in het biosfeerreservaat van Luki, waar hij de bosdynamiek en de veerkracht van tropische bossen in het Congobekken als reactie op klimaatverandering bestudeert. Hij verdedigde recent zijn doctoraatsthesis getiteld Phenology and growth traits governing forest dynamics of tropical tree species communities: experimental data based on the Luki Man and Biosphere Reserve, DRCongo aan de Universiteit Gent.

 


MuseumTalks

Elke maand afspraak met experten, onderzoekers en kunstenaars voor lezingen of boeiende debatten.

> Alle MuseumTalks

 

12.30 - 13.30 u

Online

Taal
In het Frans
Prijs

Gratis maar inschrijven is nodig

Info

Aangezien het evenement in het Frans zal doorgaan, is het inschrijvingsformulier enkel in het Frans opgesteld. Wij danken u voor uw begrip.