Sauvages. Au cœur des zoos humains

Filmvertoning gevolgd door een discussie

Met Bruno-Victor Pujebet, Abd Al Malik & Monique Mbeka Phoba

Moderator: Gia Abrassart

 

Naar aanleiding van de expo Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd organiseert het AfricaMuseum op zaterdag 5 maart om 15.00 uur de vertoning van de film Sauvages. Au coeur des zoos humains (2018), geregisseerd door Pascal Blanchard en Bruno-Victor Pujebet en ingesproken door Abd Al Malik. 

 

Na de vertoning zal journaliste Gia Abrassart (Café Congo) in gesprek gaan met de regisseur Bruno-Victor Pujebet, kunstenaar Abd Al Malik en filmmaker Monique Mbeka Phoba. 

Meer dan een eeuw lang, van 1810 tot 1940, hebben mensen andere mensen tentoongesteld door ze voor te stellen als wilden of monsters in echte mensentuinen. Meer dan anderhalf miljard bezoekers ontdekten vijfendertigduizend tentoonstellingen over de hele wereld. De geschiedenis was hun namen vergeten. Hun namen zijn Petite Capeline uit Patagonië (Chili), Tambo, een Australische aboriginal, Moliko uit Guyana, Ota Benga uit Congo, Jean Thiam, een Wolof uit Senegal, Marius Kaloïe, een Kanak uit Nieuw-Caledonië... Sauvages, au coeur des zoos humains vertelt het lot van zes van hen met de medewerking van de grootste internationale specialisten, op basis van uitzonderlijke archieven en beelden, en door het verzamelen van de onuitgegeven getuigenissen van hun nakomelingen. 

""

In het kader van de tentoonstelling Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd biedt het AfricaMuseum gesprekken aan over de expo, (de)kolonisatie en (anti)racisme.

> Programma van de MuseumTalks

15.00 u

Auditorium, niveau -1 van het onthaalpaviljoen (gebouw A op het plan).

Duur
Ongeveer 2u30
Taal
In het Frans
Prijs

- enkel de film: gratis
- film + bezoek aan de expo Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd: 4€ (i.p.v. 10€)

Info

Inschrijven is verplicht.
Een Covid Safe Ticket moet worden voorgelegd en het dragen van een mondmasker is verplicht.