Pijnlijk verleden, beladen erfenis

Aspha Bijnaar & Jana Kerremans

 

Van 9 november 2021 tot 6 maart 2022 loopt in het AfricaMuseum de tentoonstelling Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd. De expo is een gelegenheid voor het museum en FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, om een gesprek te voeren over de omgang met een pijnlijk verleden. Waarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor koloniale geschiedenis? Hoe kan historische kennis een nieuw en jong publiek bereiken?

Op woensdag 24 november om 19u30 gaat cultureel en erfgoedexperte Jana Kerremans in gesprek met de Surinaamse-Nederlandse sociologe Aspha Bijnaar. Sinds 2006 is ze oprichter en directeur van EducatieStudio, gespecialiseerd in het toegankelijk maken van koloniale geschiedenis. Sinds 2021 is dr. Bijnaar ook directeur van stichting Musea Bekennen Kleur. Deze organisatie onderzoekt welke stappen musea kunnen nemen om diversiteit en inclusie in de museale wereld te bevorderen.   

""

In het kader van de tentoonstelling Mensentuin. Koloniale tentoonstellingen wereldwijd biedt het AfricaMuseum gesprekken aan over de expo, (de)kolonisatie en (anti)racisme.

> Programma van de MuseumTalks

 

Met de technische steun van Stream Media.

 

19.30u

Online

Duur
1u
Taal
In het Nederlands
Prijs

Gratis