Africa Day in Antwerpen

Op zaterdag 25 mei organiseert de vzw Nana Benz een Africa Day in De Roma (Antwerpen). Op het programma staan boeiende gesprekken, boeksessies, storytelling voor kinderen, een markt, lekker eten en muziek. Het event wordt gesteund door het AfricaMuseum.

""

Jaarlijks wordt de oprichting van de Afrikaanse Unie op 25 mei 1963 herdacht. Het evenement Africa Day is een dag om de Afrikaanse diversiteit en successen te vieren, het culturele en economische potentieel op het Afrikaanse continent te benadrukken en het bewustzijn rond de pan-Afrikaanse idealen te vergroten. De dag wil eveneens Afrikanen en de Afrikaanse diaspora inspireren om mee te denken over de toekomst van het continent.

Africa Day heeft dit jaar Ghana als gastland. Dit is een eerbetoon aan het werk van de eerste president van een onafhankelijk Ghana, en grote pan-Afrikaan Kwame Nkrumah. Met zijn onafhankelijkheidsstrijd in Ghana heeft hij andere landen op het continent geïnspireerd om te streven naar hun eigen onafhankelijkheid.

De dag wordt afgesloten met live performances en een afterparty.

Nana Benz is een vzw uit Antwerpen opgericht door Tetty Kayembe, Audrey Ikirezi en Eyram Amavi met als missie de beleving van Afrikaanse culturen te promoten bij de diaspora in België. Om deze missie te verwezenlijken, organiseert de vereniging culturele en educatieve evenementen.

12.00 tot en met 23.00u

Locatie

De Roma

Turnhoutsebaan 286,

2140 Borgerhout

Contact

Stuur een mail naar nanabenz.antwerp@gmail.com