AKAR

Opendeur repetitie
""

De groep AKAR is in residentie in het AfricaMuseum en repeteert al een paar weken in het auditorium van het museum.
Op zondag 5 december 2021 stelt de groep haar repetities open voor het publiek.

De groep bestaat uit vier kunstenaars: Shama Bongo (zangeres, projectproducer en manager), Sarah Carlier (singer-songwriter, muzikante, muziekproducer), Rokia Bamba (DJ, sound designer) en BenRichard, VJ, DJ, sound designer). 

Als onderdeel van hun residentie verrichten ze onderzoek in de geluids-, video- en fotoarchieven van het AfricaMuseum. Hun bedoeling is om te spelen, te transformeren, te verwerken, verhalen te vertellen en dit alles als fragmenten in hun voorstelling te gebruiken. Het resultaat is een muzikale en visuele artistieke creatie.

Elke kunstenaar van AKAR heeft een bijzondere en zeer persoonlijke band met zijn afkomst, maar ook met Afrika en de muziek. AKAR is samengesteld uit Fransen, Belgen, blanken en zwarten... Een man en drie vrouwen. AKAR is Europa, AKAR is Afrika, AKAR is de generatie X en Y.

Shama Bongo surft, jongleert, en vervoert het publiek met haar stem en de perfecte beheersing ervan.
Sarah Carlier pendelt tussen stem, gitaar en computer, en componeert met woorden en noten.
Als sound designer speelt Rokia Bamba met de geluiden van het dagelijks leven, en de omgevingsgeluiden van de stad of de natuur; als DJ gebruikt hij de hits van het moment.
Ben Richard daagt ons uit door de manier waarop hij onze zintuigen bespeelt; wat we horen en wat we zien is voor hem onafscheidelijk en vormt een uniek speelterrein.

 

Het AfricaMuseum heet u van harte welkom op zondag 5 december van 14.00 tot 17.00 uur. Drop in, drop out in het auditorium, steeds met respect voor de sanitaire maatregelen


 

2 - 5 p.m. - Drop in, drop out

AfricaMuseum
Auditorium

Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Prijs

Gratis