SUN

Dit lichtkunstwerk brengt je dichter bij de zon dan ooit tevoren.

SUN

Laat je fascineren door de schoonheid van onze dichtstbijzijnde ster met deze levensechte voorstelling van de zon. Een 3D-projectie met state-of-the-art telescoopbeelden op een gigantische, hangende bol van 6 meter doorsnee toont 10 weken uit het leven van onze zon. Rook- en geluidseffecten maken de unieke beleving compleet. Dichter bij de zon kwam je nooit.

SUN  is een installatie van de Britse kunstenaar Alex Rinsler en zonne-expert prof. Robert Walsh (University of Central Lancashire). Met deze installatie in het AfricaMuseum, in samenwerking met het Solar-Terrestrial Centre of Excellence in Ukkel, is het spectaculaire kunstwerk voor het eerst buiten het Verenigd Koninkrijk te zien.

De zon bepaalt het leven en klimaat op deze wereldbol. Door toedoen van de mens verandert het klimaat. De klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor de mensheid. Het AfricaMuseum en het Solar-Terrestrial Centre of Excellence doen wereldwijd toonaangevend onderzoek naar de zon en het klimaat op aarde. De installatie in de permanente tentoonstelling van het AfricaMuseum laat je hiermee kennis maken.

 

Zon verteldag

Op zondag 10 april brengen bevlogen vertellers Afrikaanse en Scandinavische verhalen over de zon voor kleine en grote zonneliefhebbers. Neem een plaatsje bij het lichtkunstwerk en duik in de wereld van aardvarkens, vleermuizen en het noorderlicht tijdens een van de vertelmomenten.
Inschrijven gebeurt ter plaatse.

Praktische info

  • Datum: 10 april 2022
  • Uur (in het NL): 11u00, 13u30, 15u00 en verhaal noorderlicht: 16u00, 16u30
  • Leeftijd: vanaf 5 jaar
  • Prijs: gratis mits toegangsticket museum
  • Inschrijven is niet nodig

 

 

SUN is een samenwerking van

logos

 

Tijdelijke installatie
Zon verteldag: 10 april 2022 om 11u00, 13u30, 15u00

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Prijs

inbegrepen in het toegangsticket tot het museum