AfricaSunday Special: Congolisation

The Revolutionary: dans in het AfricaMuseum

Zestig jaar geleden ontstond er in Sub-Sahara-Afrika een golf aan onafhankelijkheidsverklaringen. Hoe staat de situatie er vandaag voor? Hoewel er ondertussen veel tijd verstreken is, blijft het debat actueler dan ooit.

""

De 5de editie van Congolisation heeft als thema 'Links en roots
Van 16 tot 18 januari in het KVS en op 19 januari in het AfricaMuseum.

Het festival onderzoekt hoe en waarom de Afrikaanse diapora - de Afro-descendenten - de banden met hun moederland en oorspronkelijke cultuur aanhouden. Het festival is een ontmoetingsruimte waar iedere bezoeker de dialoog tussen her en ginds kan aangaan.
Congolisation wil de aandacht vestigen op de artistieke diversiteit die voortkomt uit zowel de Congolese als de hele Afrikaanse diaspora. Deze focus op afro-descendenten vertrekt 'vanuit' divesiteit in plaats van de blik 'op' diversiteit te richten. 

Programma op 19 januari 2020: 'The Revolutionary' in het AfricaMuseum
« The Revolutionary » die actief zijn in het hip hop dans universum, hebben besloten binnen te dringen in de ruimtes van de permanente collectie van het Africa Museum en er hun speelterrein van te maken . Een ontmoeting tussen heden en verleden, statisch en beweging.

Initiatiefnemer van het project: Pitcho is een Belgische acteur en rapper van Congolese origine en ook medeoprichter van Skinfama. Pitcho Womba Konga is geboren op 11 december 1975 in Kinshasa. 

 

 

 

14:30, 15:30, 16:30

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

Duur
30 min
Doelgroep
Alle
Prijs

gratis mits ticket museum