Du Présent au Passé

Nouvelles approches de la longue histoire de l’Afrique centrale

MuseumTalks

Alexandre Livingstone Smith

Centraal Afrika heeft een lange en rijke geschiedenis. Om die te bestuderen werken wetenschappers van het museum en van andere onderzoeksinstellingen in multidisciplinaire teams samen met archeologen, botanisten, linguïsten, historici, zoologen, enz. Deze lezing geeft je een overzicht van het werk van gepassioneerde onderzoekers in de geschiedenis van Afrika.

 

""

Over de spreker

Alexandre Livingstone Smith heeft Kunstgeschiedenis en Archeologie gestudeerd aan de Université libre de Bruxelles. Na een onderzoeksverblijf in Oxford in het Research Laboratory for Archaeology and the History of Art (1990-1992), komt hij terug naar België om deel te nemen aan reddingsopgravingen op het traject van de TGV. Hij onderneemt dan een doctoraatsthesis over de technologie van potten in sub-saharisch Afrika aan de ULB in 1996. Daarna neemt hij deel aan verschillende onderzoeksprojecten in het KMMA. Sinds 2008 is hij lid van de dienst Erfgoedstudies van het KMMA.

 


MuseumTalks

Maandelijkse afspraak in het museum voor een boeiende lezing over een onderwerp uit de permanente tentoonstelling! Ontdek het museum achter de schermen en leer meer over het werk van de wetenschappers en de samenwerkingen met Afrikaanse kunstenaars.

> Alle MuseumTalks

 

12.30 - 13.30 u

Foyer, niveau -1 van het onthaalpaviljoen (gebouw A op het plan)

Taal
In het Frans
Prijs

Gratis