Rondleiding 'Hout'

Deze rondleiding draait helemaal om tropisch hout, woud en natuurbehoud! Een ervaren gids laat jou en je groep kennisma-ken met de anatomie van hout aan de hand van een heleboel levende voorbeelden - wat dacht je van een heus xylarium, een reusachtige doorsnede van een Afrormosia (Pericopsis elata) of zelfs een indrukwekkende mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)?

 

Daarnaast verkennen jullie uiteraard ook de herkomst van de meeste van deze tropische reuzen: het evenaarswoud van Centraal-Afrika. Dit woud vervult een heleboel essentiële functies voor mens, dier en plant, maar wordt steeds meer bedreigd door illegale houtkap. De gids introduceert alvast enkele internationale verdragen die het duurzaam gebruik van het regenwoud ondersteunen en opent zo de discussie.

Bovendien kunnen jullie je laten inspireren door houten
gebruiks- en kunstvoorwerpen van Centraal-Afrikaanse
meester-houtbewerkers, en de vele manieren waarop hout werd ingezet.

 

Volgende zalen komen tijdens deze rondleiding zeker aan bod: Rijkdommen: een Paradox – Landschappen en Biodiversiteit – Rituelen en Ceremonies

Heb je meer tijd om te spenderen? Overweeg dan ook zeker de workshop MUSIC ON THE MOVE of de workshop KOLONISIATIE: BELGIË-CONGO – een kritische kijk op het koloniale verleden.

Blijf je graag op de hoogte van onze educatieve activiteiten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

 

 

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Duur
1.30u
Doelgroep
Vanaf het 3e tot en met het 6e jaar middelbaar onderwijs
Deelnemers
max. 24
Prijs

€ 90

Reserveer via reservations@africamuseum.be