Music on the move

Muziekworkshop voor jongeren
Workshop Music on the move

Jazz, samba, salsa, gospel, hiphop en reggae ontstonden in Amerika, maar hebben Afrikaanse roots. De leerlingen beluiste-ren samen met de muzikant enkele voorbeelden om zo tot de unieke kenmerken van elk genre te komen.

Een bezoek aan de zalen van het museum helpt de leerlingen vervolgens begrijpen dat vier eeuwen trans-Atlantische slavenhandel leidden tot een ‘muzikale diaspora’. Met behulp van touchscreens wordt dieper ingegaan op enkele Afrikaanse muzikale tradities die deze hedendaagse internationale muziekstijlen hebben beïnvloed.

Het museumbezoek sluit af in de Rumba Studio. De Congolese rumba is een mooi voorbeeld van hoe muziek de wereld rond- reist en voortdurend evolueert.

Eens terug in de repetitieruimte kunnen de leerlingen aan de slag met diverse instrumenten, zoals de balafoon en de sanza, maar ook het keyboard en de drums voor een heuse jamsessie.

 

 

Vaardigheden: artistieke opvoeding, muziek, geschiedenis en aardrijkskunde Tijdens de workshop komen volgende museumzalen zeker aan bod: Rituelen en Ceremonies – Talen en Muziek

 

 

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

Duur
2.30 u.
Doelgroep
Vanaf het 1e tot en met het 6e jaar middelbaar onderwijs
Deelnemers
max. 24
Prijs

€ 140

Info

reservations@africamuseum.be
of 02 769 52 00