Een legaat nalaten

Ligt Afrika u na aan het hart en bent u net als wij geïnspireerd door  de rijke culturele en natuurlijke diversiteit en grote menselijke dynamiek van Midden-Afrika? Neem het AfricaMuseum als begunstigde op in uw testament of doe een schenking. Welke ook de omvang is van het legaat of de erfenis die u via ons bestemt, u kan steeds zelf bepalen of het geld bestemd wordt voor kennisverspreiding, onze museale werking of voor wetenschappelijk onderzoek via het instituut.


We beseffen dat er in ons land nog maar weinig traditie is op het vlak van testamentaire beschikkingen voor goede doelen. Maar we willen zeker de schroom wegwerken tegenover het opmaken van een testament. Hiervoor werken we samen met Testament.be. Hun specialisten staan steeds gratis en in alle discretie klaar om u meer informatie te geven over het nieuwe erfrecht, waar u moet op letten om een goed testament op te opstellen en welk testament best bij uw situatie past.

  • logo testament.beHeeft u interesse om deel te nemen aan een van de informatiesessies die Testament.be organiseert?
    Laat het ons weten, wij houden u op de hoogte van de volgende data en bezorgen u graag een toegangsticket.

 

De werkterreinen van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (AfricaMuseum)

 

Het AfricaMuseum is een van de meest bezochte musea van België. Het heeft een  buitengewoon diverse verzameling, maar is vooral een ontmoetingsplek waar mensen geïnspireerd worden door de rijkdom en mogelijkheden van Afrika. Het museum focust op kennisverspreiding en heeft een actieve scholenwerking, zowel voor het kleuter-, het lager- als het middelbaar onderwijs. Een rode draad doorheen de hele museale werking is co-creatie: in alles wat het museum doet wordt gezocht naar een actieve samenwerking met externe partners en met experten van Afrikaanse herkomst.

Zo’n honderd wetenschappers voeren in samenwerking met Afrikaanse partners onderzoek naar samenlevingen van vroeger én vandaag, de biodiversiteit en de geologie van Afrika.  Zij doen onderzoek om de biodiversiteit in kaart te brengen, de impact van klimaatverandering te meten, natuurrisico’s en parasitaire ziektes te beheersen, de schade door insectenplagen in de landbouw in Afrika te verminderen, en de Afrikaanse taal, cultuur en erfgoed beter te begrijpen. Via archiefonderzoek tracht het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika een steeds beter zicht te krijgen op koloniale periode.

Nog meer lezen over ons?
 

 

Nalaten aan het AfricaMuseum

 

cover juridische gidsEen rechtsgeldig testament opmaken waarin het AfricaMuseum is opgenomen kan vrij eenvoudig. De meerderheid van de testamenten zijn eigenhandig opgemaakte testamenten.  Dit is gratis, maar het grote nadeel is dat dat zo’n testament verloren gaat of niet helemaal correct wordt opgemaakt, wat ertoe kan leiden dat het niet kan worden uitgevoerd. Wie zekerheid wil dat zijn testament in de juiste bewoordingen en volgens de opgelegde vereisten is opgesteld, kan het laten opstellen door een notaris.

U kan onze juridische gids bestellen, volledig gratis. Hierin kan u al heel wat nuttige informatie terugvinden ivm het opstellen van een testament of gift. Stuur ons een e-mail met uw gegevens en wij bezorgen u graag onze gids.
 

Het AfricaMuseum beheert de middelen die haar zijn toevertrouwd op een zorgvuldige en professionele manier.

  • Wilt u graag meer vrijblijvende informatie of wilt u een afspraak maken om samen rustig de mogelijkheden te overlopen?

Neem dan contact op met ons.

 

Wanneer kunnen we u best contacteren?
CAPTCHA
Voer de tekens in die u op de afbeelding ziet.
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
 

 

Rekeningnummer voor de overschrijving van legaten: 
IBAN: BE21 6792 0078 0603
BIC: PCHQBEBB

 

 

Contact:

Veerle Taekels
+32 (0)2 769 52 74
Stuur een mail