Rondleiding geschiedenis

rondleiding een complex en gedeeld verleden

Hoe verkreeg de Belgische koning Leopold II de controle over een gebied in Afrika dat vele malen groter is dan België?
Waarom ging de kolonisatie van Congo, Rwanda en Burundi gepaard met segregatie, geweld en uitbuiting en op welke manieren verzetten de gekoloniseerde volkeren zich hiertegen?

Deze rondleiding focust niet enkel op de Belgische koloniale geschiedenis, maar ook de lange geschiedenis van Centraal- Afrika komt aan bod. De Luba-, Kuba- en Kongo-koninkrijken lieten immers hun sporen na.

De gevolgen van 75 jaar kolonisatie zijn zichtbaar tot vandaag. Niet enkel de ongebreidelde ontginning van Congolese mineralen en de internationale grondstoffenhandel komen ter sprake, maar ook de ruimte Let’s talk about racism! biedt stof tot nadenken.

 

Volgende zalen komen tijdens deze rondleiding zeker aan bod: Lange Geschiedenis – Koloniale Geschiedenis en Onafhankelijkheid — Rijkdommen: een Paradox - Let's talk about racism!

Heb je meer tijd om te spenderen? Overweeg dan ook zeker de workshop MUSIC ON THE MOVE of de workshop KOLONISIATIE: BELGIË-CONGO – een kritische kijk op het koloniale verleden in plaats van deze rondleiding.

Blijf je graag op de hoogte van onze educatieve activiteiten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

 

 

Reserveren is nodig

AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

Duur
1.30u
Doelgroep
Vanaf het 4e tot en met 6e jaar middelbaar onderwijs
Prijs

€ 90

Betaal je liever via factuur, of heb je nog vragen?
Contacteer ons dan via reservations@africamuseum.be