Les poissons du Parc national de l’Upemba

Une diversité menacée par les activités anthropiques

MuseumTalks

Bauchet Katemo Manda

Het Upemba Nationaal Park in het zuiden van DR Congo herbergt een grote diversiteit aan vissen. Er leven naar schatting 235 soorten, waarvan er 33 endemisch zijn. Helaas vormen toenemende menselijke activiteiten, waaronder grootschalige visserij met muggennetten en de bouw van een grote hydro-elektrische dam, een bedreiging voor het voortbestaan van verschillende soorten en voor de duurzaamheid van de visserij. Momenteel heeft het Upemba Nationaal Park een bijgewerkte inventarisatie van vissoorten en zijn de bedreigingen goed gedocumenteerd. Onderzoekers en parkbeheerders werken voor het eerst aan een plan voor de conservatie en het duurzame beheer van deze rijke visfauna.

""

Over de spreker

Dr. Bauchet Katemo Manda is een leraar-onderzoeker aan de Universiteit van Lubumbashi, in het zuidoosten van DR Congo. Hij is ook een medewerker van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in het kader van het MbiSa II project. Zijn onderzoek gaat over de visdiversiteit en -ecologie in het Congobekken.

 

 

Gerelateerde artikelen:


MuseumTalks

Maandelijkse afspraak in het museum voor een boeiende lezing over een onderwerp uit de permanente tentoonstelling! Ontdek het museum achter de schermen en leer meer over het werk van de wetenschappers en de samenwerkingen met Afrikaanse kunstenaars.

> Alle MuseumTalks

 

12.30 - 13.30 u

Online

Taal
In het Frans
Prijs

Gratis, maar inschrijven is verplicht